Acord de licență cu utilizatorul final

1. Părțile contractante

1.1. Prezentul Acord este încheiat între societatea cu răspundere limitată NNG Software Developing and Commercial, cu sediul social la adresa 35-37 Szépvölgyi út, H-1037 Budapesta, Ungaria, număr de înregistrare la Tribunalul regional capital din Budapesta: 01-09-891838, în calitate de Furnizor de licență (numită în continuare: Furnizorul de licență) și dvs. în calitate de Utilizator (denumit în continuare: Utilizatorul; Utilizatorul și Furnizorul de licență vor fi denumiți colectiv: Părțile) cu privire la utilizarea produsului software specificat în prezentul Acord.

2. Încheierea Acordului

2.1. Părțile convin prin prezenta ca prezentul Acord să fie încheiat în mod implicit prin conduita Părților, fără semnarea Acordului.

2.2. Utilizatorul admite că, în urma achiziției legale a produsului software care formează obiectul prezentului Acord (conform definiției din Secțiunea a 4-a), orice grad de utilizare, instalare pe un computer sau alt echipament hardware, apăsarea butonului „Accept” afișat de software în timpul instalării sau utilizării (numite în continuare Utilizare) va însemna că Utilizatorul a acceptat termenii și condițiile prezentului Acord ca fiind executorii.

2.3. Prezentul Acord nu va autoriza în niciun fel utilizarea produsului software de către persoane care au obținut sau instalat produsul software pe un computer sau într-un vehicul în mod ilegal.

3. Legislația aplicabilă și tribunalul competent

3.1. Orice chestiune pentru care nu există prevederi în prezentul Acord va intra sub incidența legilor Republicii Ungare și se vor aplica în mod special Legea nr. V din 2013 din Codul Civil și Legea nr. LXXVI din 1999 privind drepturile de autor.

3.2. Tribunalele din Ungaria vor avea jurisdicție exclusivă asupra tuturor disputelor privitoare la prezentul Acord.

3.3. Dacă Utilizatorul este un „consumator” (o persoană fizică ce achiziționează și utilizează produsul software (conform definiției din Secțiunea a 4-a) în scopuri ce nu țin de activități comerciale sau care pot fi considerate a nu ține de meseria sau profesia sa), prevederea de mai sus privind legislația și jurisdicția aplicabilă nu va avea ca rezultat lipsirea consumatorului de protecția asigurată de prevederile legale (inclusiv orice prevederi care reglementează jurisdicția) la care, în virtutea legii, nu se poate renunța printr-un contract și care ar fi aplicabile în absența prevederii de mai sus.

3.4. Convenția Națiunilor Unite asupra contractelor de vânzare internațională de mărfuri nu se aplică prezentului Acord.

4. Obiectul Acordului

4.1. Obiectul prezentului Acord este produsul software „Toolbox” deținut de Furnizorul de licență (numit în continuare Produsul software), ca întreg. Furnizorul de licență acordă utilizatorului dreptul neexclusiv, netransferabil, nelimitat în timp și în spațiu, fără posibilitate de sublicențiere, de a utiliza Produsul software. Licența include dreptul de a instala și utiliza Produsul software în conformitate cu documentația acestuia și prevederile prezentului Acord.

4.2. Orice formă de afișare, stocare, codificare, inclusiv afișarea și stocarea în format tipărit, electronic sau grafic, codul-sursă sau coduri ale obiectelor și orice alte forme nedefinite în prezent de afișare, stocare sau codificare, precum și orice suport utilizat în acest sens, vor fi considerate a face parte din Produsul software.

4.3. Corecțiile erorilor, adăugirile, actualizările folosite de Utilizator în urma încheierii prezentului Acord vor fi considerate, de asemenea, a face parte din Produsul software.

4.4. Drepturile dvs. în conformitate cu prezentul Acord vor înceta imediat, fără aviz din partea Furnizorului de licență, în cazul în care încălcați de o manieră semnificativă prevederile prezentului Acord sau întreprindeți orice acțiune ce aduce atingere drepturilor Furnizorului de licență. Furnizorul de licență poate rezilia prezentul Acord dacă orice Produs software devine, sau este posibil să devină, în opinia rezonabilă a Furnizorului, subiectul unei reclamații privind o încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală sau al însușirii ilegale a unui secret comercial. În momentul rezilierii, veți înceta utilizarea Produsului software și veți asigura ștergerea acestuia de pe dispozitivul dvs.

4.5. Furnizorul de licență își rezervă dreptul de a realiza upgrade-uri, de a actualiza și de a furniza upgrade-uri și actualizări, de a modifica sau schimba orice funcție sau caracteristică a Produsului software sau a interfeței cu utilizatorul și designului Produsului software.

4.6. Nu veți putea emite pretenții, formula cereri sau depune reclamații împotriva Furnizorului de licență privind efectuarea oricăreia dintre modificările de mai sus sau pentru defecțiunile apărute ca urmare a efectuării de către Furnizorul de licență a oricăreia dintre acțiunile de mai sus sau a neaplicării oricăruia dintre drepturile de mai sus ale acestuia (inclusiv, fără limitare la, nefurnizarea upgrade-urilor sau actualizărilor Produsului software).

5. Titularul drepturilor de autor

5.1. Exceptând cazul în care există prevederi legale sau contractuale contrare, Furnizorul de licență este titularul exclusiv al tuturor drepturilor de autor semnificative asupra Produsului software.

5.2. Drepturile de autor se extind atât asupra întregului Produs software, cât și asupra fiecăreia dintre părțile acestuia.

5.3. Prin încheierea prezentului Acord, Furnizorul de licență va deține toate drepturile investite în Produsul software, cu excepția celor la care are dreptul Utilizatorul conform reglementărilor legale sau prevederilor prezentului Acord.

6. Drepturile utilizatorului

6.1. Utilizatorul are dreptul să instaleze Produsul software pe un dispozitiv hardware (desktop, dispozitiv portabil, laptop, dispozitiv de navigare) și să execute și utilizeze o copie a Produsului software.

6.2. Utilizatorul are dreptul să realizeze o copie de siguranță a Produsului software. Cu toate acestea, dacă Produsul software este funcțional după instalare fără a se folosi suportul de stocare original, atunci suportul de stocare original va fi considerat o copie de siguranță. În toate celelalte cazuri, Utilizatorul are dreptul de a folosi copia de siguranță doar în cazul în care suportul de stocare original al Produsului software a devenit clar și fără echivoc nepotrivit pentru utilizarea legală și adecvată.

7. Limitări privind utilizarea

7.1. Utilizatorul nu are dreptul

7.1.1. să multiplice Produsul software (să facă o copie a acestuia);

7.1.2. să închirieze, să furnizeze, să împrumute sau să îl transfere unei terțe părți în nicio situație;

7.1.3. să traducă Produsul software (inclusiv traducerea [compilarea] în alte limbaje de programare);

7.1.4. să decompileze Produsul software;

7.1.5. să elimine protecția Produsului software sau să modifice, să ocolească sau să înlăture o astfel de protecție prin măsuri tehnologice sau prin orice alte mijloace;

7.1.6. să modifice, să extindă, să transforme Produsul software (total sau parțial), să îl separe în părți, să îl combine cu alte produse, să îl instaleze în alte produse, să îl folosească în alte produse, nici măcar în scopul realizării interoperabilității cu alte dispozitive;

8. Non-garanția și limitarea responsabilității

8.1. Furnizorul de licență informează prin prezenta Utilizatorul că, deși s-a lucrat cu cea mai mare atenție la producerea Produsului software, date fiind natura Produsului software și limitele sale tehnice, Furnizorul de licență nu garantează că Produsul software este complet lipsit de erori și Furnizorul de licență nu este supus niciunei obligații contractuale conform căreia Produsul software obținut de către Utilizator ar fi complet lipsit de erori.

8.2. PRODUSUL SOFTWARE ESTE FURNIZAT „CA ATARE” ŞI „CU TOATE DEFECTELE” (INCLUSIV FĂRĂ GARANŢIE PENTRU CORECTAREA DEFECTELOR), IAR FURNIZORUL DE LICENŢĂ ÎŞI DECLINĂ EXPLICIT RESPONSABILITATEA PENTRU ORICE GARANŢII, EXPLICITE SAU IMPLICITE, INCLUSIV, FĂRĂ A SE LIMITA LA, GARANŢIILE IMPLICITE PRIVIND NEÎNCĂLCAREA DREPTURILOR, VANDABILITATE, CALITATE SATISFĂCĂTOARE, PRECIZIE, TITLU ŞI ADECVARE PENTRU UN ANUMIT SCOP. NICIUN SFAT ŞI NICIO INFORMAŢIE VERBALĂ SAU SCRISĂ OFERITĂ DE FURNIZOR SAU DE ORICARE DINTRE AGENŢII, FURNIZORII ŞI ANGAJAŢII SĂI SAU DE CĂTRE TERŢI (dacă există) NU VA CREA O GARANŢIE, IAR UTILIZATORUL NU ESTE ÎNDREPTĂŢIT SĂ SE BAZEZE PE NICIUN ASTFEL DE SFAT SAU NICIO ASTFEL DE INFORMAŢIE. ACEASTĂ NEGARE A GARANŢIILOR ESTE O CONDIŢIE ESENŢIALĂ A ACORDULUI.

Furnizorul de licență nu garantează faptul că Produsul software este capabil de interoperarea cu orice alt sistem, dispozitiv sau produs (de ex. software sau hardware).

8.3. Furnizorul de licență nu își asumă nicio responsabilitate pentru pagubele apărute din cauza unei erori din Produsul software (inclusiv erori ale programului de computer și din documentație).

8.4. Furnizorul de licență nu își asumă nicio responsabilitate pentru pagubele apărute din cauza faptului că Produsul software nu este aplicabil pentru un anumit scop sau din cauza erorii sau incompatibilității Produsului software cu orice alt sistem, dispozitiv sau produs (de ex. software sau hardware).

8.5. FURNIZORUL DE LICENŢĂ NU VA FI RESPONSABIL FAŢĂ DE UTILIZATOR PENTRU NICIO PAGUBĂ ACCIDENTALĂ, REZULTATĂ, SPECIALĂ, INDIRECTĂ SAU TIPICĂ APĂRUTĂ CA URMARE A PREZENTULUI ACORD, INCLUSIV PROFITURILE PIERDUTE SAU COSTURILE PENTRU ACOPERIREA ACESTORA, PIERDEREA UTILIZĂRII SAU ÎNTRERUPEREA ACTIVITĂŢII SAU ALTE SITUAŢII SIMILARE, INDIFERENT DACĂ PARTEA RESPECTIVĂ A FOST ANUNŢATĂ SAU NU DESPRE POSIBILITATEA UNOR ASTFEL DE PAGUBE.

DACĂ SUNTEŢI ÎNDREPTĂŢIT(Ă) SĂ SOLICITAŢI DAUNE DE LA FURNIZORUL DE LICENŢĂ, PUTEŢI OBŢINE NUMAI DAUNE DIRECTE CE NU POT DEPĂŞI SUMA PLĂTITĂ PENTRU PRODUSUL SOFTWARE (SAU DE PÂNĂ LA 10 USD DACĂ SUMA RESPECTIVĂ NU POATE FI CALCULATĂ SAU DACĂ UTILIZATORUL A OBŢINUT GRATUIT PRODUSUL DE NAVIGARE). EXCLUDERILE ŞI LIMITĂRILE PRIVIND DAUNELE PREVĂZUTE ÎN PREZENTUL ACORD SE APLICĂ CHIAR DACĂ REPARAREA, ÎNLOCUIREA SAU RESTITUIREA SUMEI AFERENTE PRODUSULUI SOFTWARE NU COMPENSEAZĂ INTEGRAL ORICE DAUNE SUFERITE SAU DACĂ FURNIZORUL DE LICENŢĂ A CUNOSCUT SAU AR FI TREBUIT SĂ CUNOASCĂ POSIBILITATEA DE PRODUCERE A DAUNELOR RESPECTIVE.

8.6. Furnizorul de licență atrage, de asemenea, atenția Utilizatorului asupra faptului că, în timpul utilizării Produsului software în orice formă de vehicul, respectarea reglementărilor și a regulilor de circulație, (de ex. folosirea măsurilor de siguranță obligatorii și/sau rezonabile și adecvate, grija și atenția adecvate și, în general, așteptate în situația dată și grija și atenția speciale necesare la utilizarea Produsului software), precum și respectarea legislației aplicabile, cad exclusiv în responsabilitatea Utilizatorului. Furnizorul de licență nu își va asuma responsabilitatea pentru pagubele apărute în legătură cu utilizarea Produsului software într-un vehicul motorizat.

8.7. Prin încheierea Acordului, Utilizatorul își exprimă în mod univoc acordul cu privire informațiile prezentate în Secțiunea 8 de mai sus.

9. Sancțiuni

9.1. Furnizorul de licență informează prin prezenta Utilizatorul că încălcarea drepturilor de autor și a drepturilor asociate acestora reprezintă o infracțiune în numeroase jurisdicții, inclusiv în Ungaria, Statele Unite ale Americii și alte țări care au ratificat Convenția Internațională privind Infracțiunile Cibernetice.

9.2. Furnizorul de licență și pârțile care furnizează produse sau servicii care fac obiectul acestui Contract monitorizează permanent încălcările drepturilor lor de proprietate intelectuală; în cazul detectării unor situații în care aceste drepturi sunt încălcate, persoanele responsabile vor fi supuse unor proceduri penale și civile inițiate împotriva acestora în toate jurisdicțiile aplicabile.